09019990290 02156338038

چک لیست سونوگرافی های بارداری و آزمایشات

چک لیست سونوگرافی های بارداری و آزمایشات

تیم تولید محتوایی ایران نوبت

سونوگرافی های لازم برای بررسی سلامت جنین

سونوگرافی ضروری را انجام دهید


یکی از تست های مراقبتی که در دوران بارداری باید به صورت مرتب انجام شود تا شرایط سلامت جنین در هفته های متفاوت در دوران بارداری بررسی شود و از سلامت جنین اطمینان یافت انجام سونوگرافی های روتین است. همچنین با استفاده از سونوگرافی می توان در هفته های 5 تا 6 بارداری ضربان قلب جنین را شنید یا برای تعیین جنسیت جنین می توان از سونوگرافی استفاده کرد. از موارد دیگر کاربرد سونوگرافی می توان به سونوگرافی های رنگی و سه بعدی اشاره کرد که در هفته های آخر بارداری می توان تصاویری از چهره جنین مشاهده کرد یا با سونوگرافی چهار بعدی از جنین و حرکاتش فیلم تهیه کرد.
مواردی که در سونوگرافی بارداری بررسی می شود: تشخیص بارداری، بررسی رشد و سلامت جنین، بررسی محل قرار گیری جفت، بررسی تعداد جنین، بررسی آنومالی ها و اختلالات جنین، بررسی مقدار مایع آمنیوتیک، بررسی سقط یا بارداری خارج رحمی، بررسی و تعیین سن بارداری است.
درباره سونوگرافی بارداری چند مرحله است؟ بیشتر بدانید.
برخی از سونوگرافی هایی که در دوران بارداری انجام می شود شامل:

اولین سونوگرافی بارداری و تعیین سن جنین

این سونوگرافی یکی از اولین سونوگرافی هایی است که انجام می شود و معمولا 2 تا 3 هفته پس از عقب افتادن قاعدگی انجام می شود (به صورت تقریبی هفته 5 بارداری است) که سن جنین هم مشخص می شود البته اگر هفته هفتم پس از اولین روز از آخرین قاعدگی این سونوگرافی انجام شود ضربان قلب جنین هم قابل بررسی است. یکی از مهم ترین پارامترهای این سونوگرافی تعیین سن دقیق بارداری طبق CRL (قد جنین) است.

سونوگرافی NT

غربالگری NT معمولا هفته های 11 تا 13 انجام می شود و میزان مایع پشت گردن جنین اندازه گرفته می شود تا احتمال بیماری هایی مانند سندروم داون، تریزومی 18 و سایر بیماری هایی از این قبیل بررسی شود. این سونوگرافی از تست هایی است که انجام آن برای همه مادران ضروری است اما برای مادرانی که بالای 35 سال سن دارند و یا سابقه به دنیا آوردن فرزندان با بیماری های ژنتیکی در خانواده داشتند انجام این تست اهمیت بسیاری دارد.

سونوگرافی تعیین جنسیت

تعیین جنسیت جنین در سونوگرافی آنومالی که غربالگری دوم می باشد 100 درصد درست قابل تشخیص است اما در سونوگرافی NT با احتمالا 60 درصد قابل تشخیص است پس توصیه می شود همراه با سونوگرافی آنومالی جنسیت جنین تعیین شود.

سونوگرافی آنومالی

آنومالی اسکن در سه ماهه دوم بارداری در حدود هفته های 17 تا 22 بارداری برای بررسی سلامت اندام های جنین، بررسی میزان رشد جنین و مشکلات در رشد، محل قرار گیری جفت و مقدار مایع آمنیوتیک انجام می شود. برخی از این نواقص ممکن است به دلیل عدم تشکیل اندام هایی مانند کلیه و گاهی نیز ممکن است به دلیل عوامل ژنتیکی باشد.

سونوگرافی اکوکاردیوگرافی قلب جنین

اکوی قلب جنین در هفته های 18 تا 22 بارداری برای بررسی مشکلات و ناهنجاری های قلبی جنین انجام می شود و بهتر است همه مادران برای بررسی تخصصی تر قلب جنین این تست را انجام دهند. در نظر داشته باشید که این سونوگرافی تخصصی تر و نیاز به تجربه کافی دارد.

سونوگرافی بیوفیزیکال پروفایل

این سونوگرافی برای همه مادران ضروری نیست بلکه برای برخی مادران زمانی انجام می شود که پزشک احتمال برخی آنومالی ها را تشخیص دهد و نیاز به بررسی های بیشتری باشد، ممکن است پزشک آن را درخواست کند. این تست در سه ماهه سوم برای بررسی سلامت و شرایط مناسب جنین، بررسی حرکات تنفس، میزان مایع اطراف جنین، حرکات اندام ها و ضربان قلب انجام می شود.

سونوگرافی آخر

در هفته های آخر بارداری حدود 32 هفتگی به بعد این تست برای بررسی وضعیت رشد جنین و نحوه و نوع زایمان انجام می شود.

احتمالا برای شما هم جالب است بدانید رشد جنین در هفته های اول بارداری به چه صورت است، ما به شما پیشنهاد می کنیم مقاله هفته های اول بارداری را مطالعه کنید تا رشد جنین خود را بهتر درک کنید!

آزمایشات لازم برای سلامت جنین

برای اطمینان از سلامت جنین و مراقبت بهتر لازم است برخی آزمایشات انجام شود البته لازم است بدانید که این آزمایشات برای همه ی خانم ها لازم و ضرورری نیست و بستگی به شرایط جسمی مادر و صلاح دید پزشک دارد.
برخی از این آزمایشاتی که ممکن است پزشک توصیه کند شامل:
آزمایش بررسی کم خونی و تالاسمی: برای بررسی مشکلات کم خونی باید این تست را قبل از بارداری انجام داد.
آزمایش تشخیص بارداری (HCG): بعد از مثبت شدن تست بیبی چک، آزمایش خون برای مشخص شدن ضریب بتا داده می شود.
تست آمنیوسنتز: نمونه گیری از مایع آمنیوتیک (مایع اطراف جنین) برای بررسی اختلالات کروموزومی و نقایص عصبی مانند اسپینا بیفیدا استفاده می شود.
نمونه برداری از پرزهای جفتی (CVS): نمونه برداری از برخی بافت های جفت برای برخی مشکلات ژنتیکی انجام می شود.
آزمایش کشت GBS: نوعی باکتری در دستگاه تناسلی خانم ها که قبل بارداری مشکلی ندارد ولی در دوران بارداری ممکن است باعث عفونت شدید بافت جفت و عفونت پس از زایمان شود. البته این تست از تست های ضروری نیست ولی بهتر است انجام شود.

چک لیست سونوگرافی های بارداری 3 ماهه اول

سونوگرافی ها و آزمایشات سه ماهه اول

چک لیست سونوگرافی های بارداری 3 ماهه دوم

سونوگرافی ها و آزمایشات سه ماهه دوم

چک لیست سونوگرافی های بارداری 3 ماهه سوم

سونوگرافی ها و آزمایشات سه ماهه سوم

در آخر اینکه

اگر به دنبال مرکزی برای انجام سونوگرافی های بارداری خود هستید که با آرامش خاطر سونوگرافی های بارداری را پشت سر بگذارید می توانید از مرکز ایران زمین به سرپرستی دکتر غلامرضا رحیمی که یکی از بهترین مراکز سونوگرافی در گلستان بهارستان تهران است مشاوره بگیرید. برای دریافت نوبت از این مرکز می توانید از طریق دکمه دریافت نوبت با کارشناسان مربوطه بدون نوبت حضوری در ارتباط باشید.

Loader